Chiftelute cu soia si dovlecel


 Dragilor, azi va poftesc la o portie de chiftelute care, chiar daca sunt de post, sunt extrem de satioase si de gustoase.

     Ingrediente

  • 400 g soia granule
  • 350 g dovlecel
  • 100 g cartof crud
  • 100 g cartof fiert
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 lg cu varf faina de grau
  • 1 lg mix de legume uscate (bio)
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin
  • sare, piper
  • ........
  • pesmet

         Cum procedam:

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.
2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas.
4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.
5. Curatam cartofii (cel fiert si cel crud) si morcovii de coaja si ii dam prin razatoarea mica. Ii punem peste soia si dovlecel. Adaugam si ceapa tocata marunt.
6. Adaugam restul ingredientelor, impreuna cu usturoiul pisat si amestecam bine.
7. Din compozitie, formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet, iar apoi le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor timp de 40 min si cam asta-i tot... Verificati daca sunt coapte, eu am pus doua tavi deodata si s-au copt mai greu.

S-aveti pofta!

 Nota!
Puteti pune numai cartof crud sau numai cartof fiert! 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.