Peltea de gutui




   Anul acesta gutuii nostri au avut rod bogat, asa ca pe langa dulceata am facut si o minunatie de
peltea.

  Se face foarte simplu, si fiindca gutuile sunt genul de fructe care rezista fara nici  o problema peste iarna se poate face oricand. :)


 Ingrediente:
  • gutui
  • zahar
  • apa

Cum procedam:
1. Punem gutuile spalate, curatate si taiate (eu am avut pulpa de gutui, dar puteti pune si cotoarele) intr-un vas. Acoperim gutuile cu apa si fierbem  pana cand acestea se inmoaie.
2. Dupa fierbere strecuram, iar lichidul rezultat il masuram si il punem intr-o cratita neaderenta la foc mic. La 1 l lichid punem 1 kg zahar, amestecam bine si fierbem pana cand scade la 3/4 din cantitatea initiala si se leaga bine.
3. Turnam pelteaua in borcane sterilizate, punem capacele si rasturnam borcanele pe capac pentru 20 min, intoarcem apoi borcanele in pozitie normala si le lasam asa pana cand se racesc.
Depozitam borcanele in camara.












Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.